4 aun tepung
1 sudu teh serbuk penaik
1 1/2 aun margerin
1 1/2 aun gula halus
1 aun kismis
1/2 sudu teh esen vanila
1/2 aun campuran kulit limau (jika suka)
1 biji telur
Aturkan tetingkat ketuhar dan panaskan ketuhar. Lenser loyang pembakar. Ayak tepung dan sebuk penaik ke dalam mangkuk adunan. Gaul dan ramaskan margerin dengan tepung itu sehingga adunan itu kelihatan seperti serbuk roti. Masukkan gula dan kismis ke dalam campuran itu. Campurkan vanila dan telur yang telah dipukul supaya adunan menjadi kental. Bahagikan adunan kepada 8 longgok. Letakkan di atas loyang pembakar dan bakar selama 20 -25 minit sampai cukup naik dan berwarna perang. Sejukkan ban itu dan redai kuih sebelum dihidang.
No comments:
Post a Comment