resepiwarisanbonda.blogspot.com |
2 ekor sardin (dalam sos tomato)
1/4 biji timun
1/2 sudu besar bawang merah - dicincang
1/2 biji limau kasturi
mentega, garam, lada sulah
Sediakan inti - Masukkan bawang dalam mangkuk. Perah air limau ke atasnya. Gaul rata. Basuh dan hiris timun nipis-nipis. Buang tulang sardin dan hancurkan isinya. Campurkan bawang, lada sulah, garam serta sedikit kuah sardin kepada isi sardin tadi. Gaulkan rata.
Sapukan mentega pada roti dua dan aturkan berpasang-pasangan. Bahagikan inti mengikut berapa banyak sandwich yang hendak dibuat. Ratakan inti di atas tiap-tiap satu daripada 2 keping roti itu. Aturkan hirisan timun, tangkupkan dengan 1 keping roti lagi. Buang kulit-kulit roti itu dan potonglah mengikut bentuk yang dikehendaki
No comments:
Post a Comment